Home

Achtergrond

'Brede school werkt niet altijd als gewenst'

De zogenoemde brede scholen werken nog niet altijd zoals gewenst.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) zei dat zaterdag op een vakbeurs voor professionals in het onderwijs, de kinderopvang en de jeugdzorg, de Kindvak. Brede scholen zijn in een gebouw gevestigd met onder meer kinderopvang, welzijnswerk, muziekschool en/of sportvereniging. De bedoeling is dat die organisaties intensief samenwerken, maar dat gaat niet altijd even goed.


Volgens Dijksma komt dat door het grote aantal partijen dat meedoet en door wetten en regels die in de weg staan. Die samenwerking moet worden verbeterd, aldus de staatssecretaris. Daarvoor wil de ze een experimenteerwet gebruiken. Die geeft mogelijkheden binnen de regelgeving te experimenteren.


Dijksma verwacht dat de brede school in 2015 is uitgegroeid tot een voorziening waar kinderen vanaf tweeënhalf tot en met twaalf jaar terecht kunnen voor alles, van jeugdzorg tot bibliotheek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.