Home

Achtergrond

Bos hoopt toch op vakbondssteun bij AOW-plan

Vicepremier en PvdA-leider Wouter Bos hoopt ondanks de harde woorden van FNV-voorzitter Agnes Jongerius toch op steun van de vakbeweging bij de uitwerking van het plan om de AOW-leeftijd te verhogen.

"Ik hoop de vakbond weer snel aan onze zijde te vinden als we straks werkgevers ertoe moeten brengen arbeidsomstandigheden te verbeteren en in oudere werknemers te investeren zodat niemand vroegtijdig opbrandt'', aldus Bos zaterdag.

Eerder op de dag had FNV-voorzitter Agnes Jongerius in haar toespraak tijdens de vakbondsacties tegen verhoging van de pensioenleeftijd voor duizenden demonstranten de aanval ingezet op de PvdA-leider. Volgens Jongerius heeft Bos ,,zijn rode jas uitgetrokken'' en doet het kabinet als een "dief in de nacht'' een overval op AOW en pensioenen.

Het kabinet wil vanaf 2020 de AOW-leeftijd verhogen van 65 naar 66 jaar en in 2025 naar 67 jaar. Voor die tijd moeten werkgevers volgens het kabinet arbeidsomstandigheden verbeteren en zwaar werk lichter maken om te voorkomen dat mensen al versleten zijn voor hun pensioen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.