Home

Achtergrond 2 reacties

Bos: extra steun nodig en nuttig

Extra financiële steun voor het samenvoegen van ABN Amro en Fortis Bank Nederland is nodig en nuttig.

Dat stelde minister Wouter Bos (Financiën) donderdag in een toelichting op zijn besluit om nog eens 3 miljard euro te steken in de verdere integratie van de twee banken. Daarnaast worden leningen met een totale waarde van 1,4 miljard euro omgezet in eigen vermogen.

Volgens Bos zijn nu de laatste grote barrières weggenomen om de fusiebank ABN Amro in staat te stellen om "zelfstandig de weg in te slaan naar een mooie toekomst''. Eerder werd al aan de Europese eis voldaan om het dochterbedrijf HBU van ABN Amro en een aantal zakelijke kantoren te verkopen aan Deutsche Bank. Volgens Bos is het best mogelijke resultaat bereikt.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    w.v.gemert

    Had voor de gemeenteraads verkiezingen bekend gemaakt moeten worden.Gaat de opslag rente nu omlaag?

  • no-profile-image

    jan met de pet

    Jan met de pet heeft hier veel begrip voor,ook voor al die bonussen

Of registreer je om te kunnen reageren.