Home

Achtergrond

Boomkikker bezig aan opmars

Het gaat goed met de boomkikker.

Vooral in de Achterhoek is het grasgroene paradepaardje onder de kikkers aan een flinke opmars bezig. De stijging komt onder meer door de aanleg van honderden nieuwe poelen en de inzet van natuurbeschermers. Dat heeft de natuurvriendenorganisatie Ravon vandaag gemeld.

Het diertje kan behendig klimmen en de mannetjes kunnen fantastische en harde kwaakconcerten ten gehore brengen. Rond 1990 was de boomkikker bijna verdwenen. De kleine groepjes waren aangewezen op enkele poelen. Maar ook door de ruilverkaveling had de boomkikker in het strak opgeruimde landschap geen goede plekken meer. Ook werd de ontwatering van landbouwgebieden veel efficiënter, waardoor ook natte laagtes verdwenen. Daarna zijn er allerlei acties ondernomen om de terugkeer van de boomkikker te bevorderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.