Home

Achtergrond

Bol op pot populair in Polen

Lentebloeiende bollen-op-pot zijn populair bij de Poolse consument, vooral vanwege de gunstige, vroege verkoop- en bloeiperiode. Een en ander blijkt uit onderzoek dat in opdracht van het Productschap Tuinbouw is gehouden.

Er is weinig of geen concurrentie op dat moment. Bovendien zijn de prijzen over het algemeen gunstig, wat de populariteit nog verder doet stijgen. Daarnaast speelt het decoratieve uiterlijk van lentebloeiende bol-op-pot mee. Binnenhuisinrichting is in Polen in opkomst, bloemen en planten spelen hierin steeds meer een rol. De lentebloeiende bol-op-pot sluit goed aan bij deze trend met verschillende mogelijkheden qua soorten en kleuren.

De verkoop van lentebloeiende bol-op-pot was goed de laatste jaren. Het is een product dat tijdens het voorjaar of voor speciale gelegenheden (onder andere moederdag) gekocht wordt. Het is echt een soort gewoonte geworden, zo geven Poolse detaillisten aan. Ook wint het product aan interesse bij de consument door een toename in communicatie en aanbod.

De populariteit van de zomerbloeiende bol-op-pot ligt lager dan die van de lentebloeiers, vanwege concurrentie van perkgoed en tuinplanten, minder mogelijkheden, beperkte houdbaarheid tijdens de warme Poolse zomermaanden en de mindere bekendheid met het product onder Poolse consumenten. Toch zien Poolse importeurs groeikansen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.