Home

Achtergrond 2 reacties

Boerenprotest bij wereldvoedseltop Verenigde Naties

Italiaanse boeren gaven vandaag blijk van hun ongenoegen op het San Giovanniplein in Rome.

De boeren grijpen de wereldvoedseltop aan om aandacht te krijgen voor hun conflict met de Italiaanse overheid om steun.

Tijdens de top spraken de rijke landen af om de hulp aan ontwikkelingslanden te verhogen. De bedoeling is dat ontwikkelingslanden hun landbouwproductie verhogen. Op de agenda stond een voorstel om de jaarlijkse steun te verhogen tot 44 miljard dollar, maar daarover werden de deelnemende landen het niet eens.

Een woordvoerder van de ontwikkelingsorganisatie Oxfam toonde zich teleurgesteld over het resultaat. "Rijke landen hebben niet genoeg interesse en urgentie getoond", sprak hij.

Voorzitter Ajay Vashee van de internationale federatie van boeren en tuinders (Ifap) zei op de top dat het vooral ontbreekt aan voldoende politieke wil om de doelen te bereiken. Volgens hem is lange-termijnpolitiek nodig om arme boeren meer armslag te geven zodat ze hun gezinnen van genoeg eten kunnen voorzien.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Gerrie

    Helemaal mee eens Gert. Van het geld kopen ze hoogstwaarschijnlijk toch wapens waarmee ze een buurdorp uitmoorden en het voedsel jatten. Het werken hebben ze onder de 36e-breedtegraad echt niet uitgevonden op een enkeling na dan die er wel iets van wilt maken. En hier overigens maar natuur maken.Er komt een tijd dat dat spek weer gezond wordt

  • no-profile-image

    gert

    44 miljard dollar dat is veel geld,zorg eerst maar eens dat de huidige betalingen goed terecht komen,veel arme landen en hun regeringen zijn verslaafd aan deze steun,ze moeten eerst maar eens aantonen dat hun eigen belastinginkomsten goed besteed worden en niet in wapens of dure auto,s voor ministers en ambtenaren.Ook aan de gezinsplanning moet wat gedaan worden,in veel landen in Afrika en in India krijgen vrouwen gemiddeld 7 kinderen,dan is voedselhulp ook dweilen met de kraan aan

Of registreer je om te kunnen reageren.