Home

Achtergrond 3 reacties

'Boeren VS lenen 95 procent minder'

Boeren in de VS lenen dit jaar 95 procent minder dan een jaar eerder.

Dat stelt één van de grootste agrarische kredietverstrekkers in de VS, het door de overheid gesteunde Farm Credit System. Farm Credit System zelf zag de nieuwe leningportefeuille in waarde afnemen van 15,2 miljard dollar (10,2 miljard euro) tot 763 miljoen dollar (513 miljoen euro).

Volgens de organisatie kan de daling alleen worden verklaard uit minder leningbehoefte van boeren en tuinders. Zelf zegt het bedrijf niet moeilijker te doen over het verstrekken van leningen. Bij ethanolproducenten, melkveehouderijen en varkenshouderijen is de daling het grootst. De bedrijven proberen ook hun eigen vermogenspositie op te vijzelen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  maar het is ook zo dat de banken nu bang zijn om geld te lenen aan de boeren, vanwege de slechte melkprijzen, en daarom kunnen we geen lening krijgen. i.p.v. te helpen ,worden we tegengewerkt,zelfs om te overleven krijgen we geen lening.

 • no-profile-image

  Farmer

  @BOER USA Gaat het nog niet wat beter bij jullie in de VS met de melkprijs, zitten jullie weer in de + nu?

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Zo is het met Nieuws, soms eenzijdige berichtgeving. De Banken zijn voorzichtig geworden, ze vertrouwen zichzelf niet meer. Hoe kunnen zij dan nog iemand anders vertrouwen???...

Of registreer je om te kunnen reageren.