Home

Achtergrond

Boekestijn stapt op als Kamerlid

Arend Jan Boekestijn is opgestapt als Tweede Kamerlid voor de VVD.

Hij maakte zijn beslissing gisteravond bekend in een verklaring nadat hij eerder op de avond uit de school had geklapt over een vertrouwelijke bijeenkomst bij koningin Beatrix.

Boekestijn zegt in een verklaring dat hij zijn actie 'ten zeerste' betreurt. Hij zal daarvoor excuses aanbieden aan de koningin en aan zijn collega-parlementariërs. Boekestijn meent dat hij nu niet meer als Kamerlid kan functioneren.

VVD-leider Mark Rutte betreurt wat er is gebeurd, omdat er nooit mededelingen worden gedaan over gesprekken met de vorstin. De VVD-fractievoorzitter zegt in een eerste reactie kennis te hebben genomen van de conclusie die Boekestijn zelf uit het voorval heeft getrokken. Rutte respecteert de beslissing van Boekestijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.