Home

Achtergrond

Blank in ban feestdagen

De feestdagen zijn niet ver weg meer en dat betekent dat blank kalfsvlees weer populair wordt. En dat heeft gevolgen voor de prijs. Blank noteert €0,11 hoger en komt uit op €4,56 per kg geslacht gewicht. Vorig jaar bracht een kg ‘slechts’ €3,83 op. Het prijsverschil bedraagt dus al €0,73 per kg.

Het aanbod is niet overdreven groot en de vraag trekt aan. Dat geldt vooral voor Frankrijk en voor Duitsland. In Italië loopt de handel stroever. Daar neemt de vraag niet toe.

De komende weken stijgt de prijs van blank kalfsvlees verder door. Al gaat de vaart er wel een beetje uit. Waarschijnlijk komt er deze week een stuiver bij de prijs op.

De rosés boven de acht maanden blijven in prijs gelijk. Deze rosés noteren €2,77 per kg geslacht gewicht. Dat is wel iets meer dan de prijs van een jaar geleden. Toen bracht een kg €2,69 op.

De rosémarkt zit in rustiger vaarwater dan een paar weken geleden, maar dat neemt niet weg dat de prijs onder druk staat. Het aanbod is een fractie groter dan de vraag. Een prijsstijging lijkt daardoor voorlopig niet aan de orde.

De jonge rosés (tot acht maanden) noteren een minimale prijsstijging. Er komt €0,01 bij de prijs op, tot €3,25 per kg geslacht gewicht.
Deze jonge rosés hadden lang te kampen met een groot aanbod. Dat loopt terug, maar een veel grote prijsstijging komt er niet. Ook al wordt blank kalfsvlees nog duurder.

prognose:

blank duurder, rosés stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.