Home

Achtergrond 1 reactie

Biogas nog aantrekkelijk voor mijn bedrijf of niet?

Energieproductie kan interessant zijn voor boeren. Maar er leven veel vragen, bijvoorbeeld over biogas.

De overheid geeft wel subsidie, maar is dat wel voldoende om een biogasinstallatie rendabel te maken? En waaraan moet een bedrijf voldoen wat betreft de vergunningen en welke installatie past het beste op mijn bedrijf?

Op deze en andere vragen kunnen bezoekers van de A&L Vakdagen in Hardenberg antwoord krijgen. Daar is een speciaal Biogasplein ingericht. Centraal in deze hal is een ruimte waar diverse seminars worden georganiseerd door specialisten uit de branche.

Circa vijftien toeleveranciers uit de biogasbranche staan op het plein en elders op de beursvloer, zoals leveranciers van biogasinstallaties, motoren en adviseurs. Ook de toepassing van digestaat komt aan bod. De Rabobank legt uit wat er komt kijken bij de financiering van een biogasinstallatie. "Alles op het gebied van biogas is er te vinden", aldus de organisatoren Karin Nijboer en Gerrit Lammers. "Bezoekers moeten daar in elk geval een antwoord krijgen op de vraag: is het wat voor mij of niet?"

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    frans

    dat biogasverhaal is natuurlijk wat voor die boeren ,die boeren zijn gewend om hun hand op te houden voor allerlei subsidies en energie opwekken met biogas is ook een kwestie van subsidie omdat het anders niet rendabel is

Of registreer je om te kunnen reageren.