Home

Achtergrond

Bijwerkingen griepprik niet verontrustend

De bijwerkingen van de Mexicaanse griepprik zijn tot nog toe niet verontrustend.

De gemelde klachten beperken zich tot de plaats van de prik en dan gaat het om pijn, zwelling of een blauwe plek. Dat zei directeur Kees van Grootheest van het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb dinsdag. Hij bevestigde daarmee een bericht in het AD.

Het centrum heeft tot nu toe al 468 meldingen binnengekregen over bijwerkingen van de Mexicaanse griepprik. Dat is veel meer dan bij de normale griepprik, waar het jaarlijks om circa dertig meldingen gaat. Volgens Van Grootheest komt dat doordat iedereen die de Mexicaanse griepprik haalt een folder meekrijgt waarin staat dat bijwerkingen bij Lareb kunnen worden gemeld.

Ongeveer zes miljoen mensen komen in aanmerking voor een Mexicaanse griepprik. Naar verwachting krijgen vijf miljoen personen die prik bij de huisarts en een miljoen bij de GGD's, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De afgelopen week kregen al vele honderdduizenden mensen de inenting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.