Home

Achtergrond 211 x bekeken

Bijeenkomsten over bacterieziekte

Op diverse teeltbedrijven, verspreid over heel Nederland, is de laatste maanden de bacterieziekte Xanthomonas arboricola pv pruni aangetroffen.

Deze bacterie is tot nu toe aangetroffen in bladhoudende Prunus-soorten, maar kan ook voorkomen in bladverliezende soorten.

Wanneer in een partij aantasting gevonden wordt, kunnen de gevolgen verstrekkend zijn. Xanthomonas arboricola pv pruni is een quarantaine-organisme in de EU. Hierdoor zijn Nederlandse instanties zoals de Plantenziektenkundige Dienst en Naktuinbouw verplicht om strenge maatregelen te nemen.

Voor Nederland als exportland is het van groot belang dat de afzet naar het buitenland gecontinueerd wordt. Om de problemen voor de sector in het algemeen, maar ook voor de kweker in het bijzonder te beperken, start Anthos deze week met drie informatiebijeenkomsten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.