Home

Achtergrond

Bezwaar aardbeienteler niet ontvankelijk verklaard

Het bezwaar van de Brabantse aardbeienteler Van de Ven tegen de gemeente Oirschot is niet-ontvankelijk verklaard.

De onafhankelijke bezwaar- en beroepscommissie adviseert het college van B en W de zaak niet inhoudelijk te behandelen. De commissie heeft zich gebogen over het besluit van de gemeente om de teler geen vrijstelling te verlenen voor de huisvesting van seizoensarbeiders. De teler had om vrijstelling gevraagd. Binnenkort neemt het college een besluit over de niet verleende vrijstelling.

Het college doet binnenkort eveneens uitspraak over de dwangsom die de gemeente Van de Ven op heeft gelegd, omdat de teler deze zomer tóch seizoensarbeiders huisvestte. Ook daar tekende Van de Ven beroep tegen aan. Het is nog niet bekend wat de commissie hierover adviseert.

Van de Ven kwam deze zomer in opspraak nadat Poolse werknemers enige tijd het werk neerlegden. De Poolse vrouwen beschuldigden de teler van uitbuiting. De teler zou te laat loon hebben uitgekeerd en er zou een boetelijst circuleren. Na bemiddeling van FNV Bondgenoten keerden de vrouwen terug naar Polen. Van de Ven overwoog juridische stappen wegens smaad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.