Home

Achtergrond 1 reactie

Bezoek Beatrix opsteker voor Mexico

Koningin Beatrix gaat van 3 tot en met 6 november op staatsbezoek naar Mexico.

Mexicaanse griep of geen Mexicaanse griep. Mexico zelf heeft al lelijk van de ongerustheid over de ziekte te lijden gehad. De paniek om het virus heeft flinke invloed gehad op de uitvoer door Mexico van varkensvlees. De Mexicaanse griep heette aanvankelijk ook in ons land varkensgriep. Nederland importeert overigens amper Mexicaans varkensvlees.

Mexico is voor Nederland wel een erg belangrijke handelspartner in Latijns-Amerika. Nederland is de zesde investeerder in het land. Nederland exporteerde vorig jaar voor ruim 2 miljard naar Mexico. Zelf sloegen we bij daar voor meer dan een miljard miljard in, blijkt uit cijfers van Economische Zaken.

Op de Nederlandse ambassade in Mexico schat men dat de economische crisis meer gevolgen had voor im- en export dan de Mexicaanse griep. De export van Nederland naar Mexico is in de periode januari-juli flink gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Het toerisme uit de hele wereld daalde tot nog toe met 30 procent in Mexico-Stad en zelfs met 70 procent in het vakantieoord Cancún. Vorig jaar bezochten 22,6 miljoen buitenlandse toeristen Mexico. Over heel 2009 verwacht het land nog maar 19,3 miljoen gasten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    willeke jansen

    Eindelijk iemand met kloten! terwijl iedereen angst aangepraat wordt in de hoop dat de onveilige, experimentele vaccins opgemaakt kunnen worden gaat de koningin naar Mexico. Hopelijk laat ze zich niet prikken! Maar ze is wel wijzer.

Of registreer je om te kunnen reageren.