Home

Achtergrond

Bernanke positief over Amerikaanse economie

Federal Reserve-voorzitter Ben Bernanke verwacht dat de groei van de Amerikaanse economie in 2010 doorzet ondanks "belangrijke tegenwind'' zoals krappe kredietvoorzieningen en een zwakke arbeidsmarkt.

Dit zei hij vandaag in toespraak in New York.

"De stabilisering van de financiële markten en het geleidelijke herstel van het vertrouwen helpen om het noodzakelijke fundament voor economisch herstel te leggen. We zien vroeg bewijs van dat herstel'', aldus de Amerikaanse centralebankpresident.

Bernanke zei tegenover de New York Economic Club dat de Fed, het stelsel van centrale banken, attent is op de daling van de koers van de dollar en eraan werkt "om te verzekeren dat de dollar sterk is en een bron van wereldwijde financiële stabiliteit''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.