Home

Achtergrond

Bejaarden kregen geen vaccin maar insuline

Door een fout hebben elf bejaarden in verpleeghuis Amaris Theodotion in Laren gisteren rond het middaguur insuline ingespoten gekregen in plaats van het vaccin tegen Mexicaanse griep.

Het verpleeghuis heeft dat gisteren laten weten. De bejaarden zijn naar een ziekenhuis in Blaricum gebracht en maken het goed. ,,Er is een fout gemaakt,'' aldus directeur Rachel Mak. "We onderzoeken hoe dat komt, maar ik vermoed dat het etiket van de flacon met vaccin niet is gecontroleerd.''

Doordat de fout snel werd ontdekt, bleven de gevolgen beperkt. Zonder maatregelen kan een injectie met insuline, een middel voor diabetici, gevaarlijk zijn. De elf bejaarden blijven 24 uur ter observatie in het ziekenhuis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.