Home

Achtergrond 2 reacties

Begin december Chinese inspecties slachterijen

Chinese inspecteurs komen begin december naar Nederland om varkensslachterijen en vleesverwerkers te inspecteren.

Dat meldt het Veterinair Informatiepunt (VIP) van het Productschap Vee en Vlees. Vorig jaar oktober ondertekenden Nederland en China een basisprotocol voor export van varkensvlees naar China. Om daadwerkelijk te gaan exporteren moeten de Chinezen eerst bedrijven inspecteren en goedkeuren. Het heeft dus ruim een jaar geduurd voor de Chinezen hun inspecteurs naar Nederland stuurden.

Bedrijven die interesse hebben om te gaan exporteren hebben zich kunnen melden. Ruim dertig bedrijven hebben dat gedaan. Ze hebben een uitgebreide enquête ingevuld, op basis waarvan de Chinezen hun eerste selectie hebben gemaakt. Volgens een woordvoerder van het VIP is nog niet helemaal duidelijk welke bedrijven daadwerkelijk worden geïnspecteerd. Als de inspecties achter de rug zijn kan een definitief gezondheidscertificaat worden uitgewerkt en zou de export op gang kunnen komen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    goed zo

    Dan zullen ze allemaal wel goedgekeurd worden, gezien hoe het in China gaat.

  • no-profile-image

    Copy

    Reken er niet te veel op. Hier in Brazilie hebben ze letterlijk en figuurlijk alle documenten gekopieerd. Enige handelstroom is er niet van gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.