Home

Achtergrond

Bedrijven vinden moeilijk geld voor scholing

Bedrijven hebben moeite om geld vrij te maken voor scholing in het kader van de deeltijd-WW.

Dat blijkt uit onderzoek van de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) naar de werking van de maatregel. Naarmate bedrijven langer van de deeltijd-WW gebruikmaken, zal dit meer gaan knellen, zo stelde de RWI vandaag.

De beschikbaarheid van middelen verschilt per sector. In de ene branche stellen opleidingsfondsen wel ruim geld beschikbaar, in de andere niet. Veel bedrijven hebben nog geen goed zicht op alle mogelijke financieringsbronnen, aldus de RWI. De raad oppert de bestaande scholingsbonus die alleen bestemd is voor mensen die werkloos dreigen te worden, ook open te stellen voor werknemers in deeltijd-WW

De regeling voor deeltijd-WW heeft de scholing op de werkvloer wel een impuls gegeven. Ook werknemers die tot nu toe niet of nauwelijks werden geschoold krijgen cursussen aangeboden. Bedrijven die gebruikmaken van de deeltijd-WW moeten werknemers in de vrijgekomen tijd scholing aanbieden. In eerste instantie kiezen zij voor interne en korte cursussen. Vaak gaat het om het bijbrengen van praktische kennis die nodig is voor het werk of die mensen breder inzetbaar maakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.