Home

Achtergrond

Beagle-medewerkers betrokken bij auto-ongeluk

Vier medewerkers van het VPRO-programma Beagle, in het kielzog van Darwin, zijn gisteravond betrokken geraakt bij een ernstig auto-ongeluk in Argentinië.

Een van de inzittenden, Petra Niegeman, is daarbij overleden. Twee andere medewerkers van de Beagle zijn bij dit ongeluk zwaar gewond geraakt. Dit zijn scheepsarts Charles Boissevain en Jane Cameron, een historica van de Falklandeilanden, die aan boord van de Clipper Stad Amsterdam was gekomen om mee te werken aan een uitzending over Vuurlandse indianen. Zij liggen in een ziekenhuis in Trelew in Patagonië en verkeren in kritieke toestand, zo meldt de VPRO.

De vierde inzittende, radioverslaggever Marten Minkema, is met lichte verwondingen opgenomen.

De auto is in botsing gekomen met een vrachtwagen. De toedracht van het ongeluk is nog onbekend.

Verkeerde weghelft

Volgens een woordvoerster van de VPRO reden de Beagle-medewerkers op een slecht onderhouden weg en belandde de auto op de verkeerde weghelft, waardoor het voertuig frontaal botste op een tegemoetkomende vrachtwagen. Het is haar niet bekend waar de medewerkers met de auto naar toe gingen.

De tv-uitzending van zondag gaat door. ,,We zenden uit en zullen aandacht besteden aan het verschrikkelijke auto-ongeluk. We leven mee met de betrokkenen en hun familie, vrienden en collega's'', aldus de VPRO-woordvoerster.

Beagle, in het kielzog van Darwin, wordt wekelijks op zondag uitgezonden op Nederland 2 (21.13 uur) en op woensdag op Canvas. Het programma is een samenwerking van de VPRO, de Vlaamse publieke omroep VRT en Teleac. Op 1 september 2009 vertrok de Clipper Stad Amsterdam voor een reis rond de wereld. Het schip is 72 dagen onderweg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.