Home

Achtergrond

Bayer CropScience

Bayer CropScience, dochter van Bayer, is ontstaan uit een fusie van Bayer Crop Protection en Aventis CropScience in 2002. Het bedrijf is een grote leverancier van gewasbeschermingddelen, groene biotechnologie en zaden.

In de Nederlandse situatie is Bayer CropScience marktleider op de middelenmarkt. De tuinbouw is daarbij zeer belangrijk: meer dan 40 procent van de Nederlandse activiteiten van Bayer CropScience speelt zich af in die sector. In 2009 intensiveerde Bayer de samenwerking met de Greenery om residu op groente en fruit te verminderen.


Bayer CropScience heeft in 2009 een moeilijk jaar door met name een terugvallende middelenvraag in Europa en en Noord-Amerika. Het bedrijf gaat dan ook miljarden investeren in agrarische biotechnologie en de onbetwiste marktleider op dat vlak Monsanto het vuur na aan de schenen leggen. De jaaromzet in transgeen zaaigoed moet de komende 9 jaar verdrievoudigen naar 1,4 miljard euro.

Financieel

Bayer CropScience (wereldwijd) boekte in 2008 een omzet van bijna 6,4 miljard euro, de netto winst kwam uit op 918 miljoen euro. De omzet in Nederland ligt rond de 84 miljoen euro.

Adres

Bayer CropScience
Energieweg 1
3641 RT Mijdrecht

Website

Bayer CropScience

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.