Home

Achtergrond

Banken roepen op tot klimaatverdrag

Nederlandse banken en verzekeraars roepen deelnemers aan de klimaattop in Kopenhagen op om van de conferentie een succes te maken.

Ze zeggen te hopen op een ”robuust, toereikend klimaatverdrag”. Dat hebben ABN Amro, ING, Rabobank, SNS Bank, Fortis Bank Nederland, Friesland Bank, Triodos Bank, ASN Bank, Robeco Bank en Aegon bekendgemaakt in een gezamenlijke verklaring.

De financieel dienstverleners zeggen te hopen op ”doortastende maatregelen om verdere klimaatverandering in te dammen”. Ze hopen dat er overeenstemming komt over de wens om de uitstoot van broeikasgassen in 2050 te verminderen met 50 procent tot 85 procent. ”De tijd dringt om dit te realiseren en daarmee de kritische grens van 2 graden Celsius temperatuurstijging te voorkomen.”

De banken roepen de Nederlandse overheid op duurzame energie krachtig te stimuleren. Zelf zeggen ze meer aandacht te geven aan de financiering van en investering in duurzame energie. Ze zeggen mee te willen werken aan een onderzoek van, de Eerlijke Bankwijzer, die banken beoordeelt op maatschappelijk verantwoord gedrag. De uitkomsten van de studie die zich richt op investeringen door banken in duurzame energie worden uiterlijk 1 april volgende jaar gepresenteerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.