Home

Achtergrond

Banken en justitie willen wietteler aanpakken

Banken gaan samenwerken met justitie om wiettelers met een plantage in hun met een hypotheek belaste koopwoning het huis uit te zetten.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) voert hierover gesprekken met justitie, heeft een NVB-woordvoerder vandaag gezegd.

De NVB en justitie bekijken of ze criminelen gezamenlijk kunnen aanpakken. Ze willen een zwarte lijst aanleggen van mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan het telen van wiet. Deze informatie kan gebruikt worden bij de beoordeling van nieuwe hypotheekaanvragen of om een bestaande hypotheekovereenkomst op te zeggen.

"Het gaat om verkennende gesprekken. De maatregelen moeten nog op juridische implicaties worden getoetst'', aldus de zegsman. Huurders mogen door woningcorporaties al langere tijd uit hun woning worden gezet als daar wiet wordt geteeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.