Home

Achtergrond

Bangladesh komt met overstromingsrijst

Bangladesh heeft een nieuwe rijstsoort ontwikkeld, die bestand is tegen overstromingen.

Dat meldt het Rijstonderzoeksinstituut in het Zuid-Aziatische land. De vinding biedt hoop voor de boeren en burgers in het straatarme land, dat elk jaar meerdere keren wordt getroffen door watersnoden.

De nieuwe soort rijst kan vijftien dagen onder water staan zonder af te sterven. Drie varianten van de nieuwe rijst komen begin volgend jaar beschikbaar op de markt. ”Dit is geweldig nieuws voor de boeren die regelmatig hun oogsten verliezen”, aldus topman Firoz Shah Shikder van het onderzoeksinstituut.

In de periode juni-september staat doorgaans een vijfde van het land onder water. In deze periode treden rivieren buiten hun oevers als gevolg van hevige moessonregens.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.