Home

Achtergrond

Balkenende: niet te snel naar Kamer

Minister-president Jan Peter Balkenende vindt dat hijzelf en minister van Financiën Wouter Bos steeds vaker in de Tweede Kamer moeten verschijnen.

Hij vraagt zich af of dat altijd wel gerechtvaardigd is.

De premier zei dat vandaag na de ministerraad in reactie op de ophef over het AOW-debat, dat donderdagavond wegens zijn afwezigheid werd afgelast. Op verzoek van de oppositie heeft de Kamer het debat naar volgende week verschoven, zodat Balkenende er Bos er alsnog bij kunnen zijn.

Balkenende vindt dat de premier en de vicepremier niet te snel erbij gehaald moeten worden. Hij heeft de indruk dat dit aan het toenemen is. Als het niet lukt met een gewoon Kamerdebat, wordt het volgens hem al snel een spoeddebat. Daarvoor zijn dertig Kamerleden nodig, terwijl voor een gewoon debat een Kamermeerderheid (ten minste 76 zetels) vereist is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.