Home

Achtergrond

BLGG

BLGG (Bedrijfs Laboratorium voor Grond en Gewasonderzoek) heeft zich een nieuwe naam aangemeten: BLGG AgroXpertus. De organisatie was begin vorige eeuw een stichting onder landbouworganisaties en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een zelfstandig bedrijf dat zich richt op monsternemingen, analyses en advies in de agrarische sector. Door fusies en uitbreiding beslaan de werkzaamheden, met ruim 500.000 monsteronderzoeken op jaarbasis, alle sectoren in Europa. Voor de glastuinbouw werkt BLGG wereldwijd.

Hoofdterreinen van onderzoek en advies zijn bemesting, bodemgezondheid, voederwaarde en voedselveiligheid. Het Nutriënten Management Instituut (NMI) is een dochter van BLGG, AgriQ is een joint venture met TNO.

Het bedrijf wil op korte termijn de meeste locaties centraliseren in Wageningen.

Financieel

De BLGG Groep realiseerde in 2009 een omzet van 23,5 miljoen, het netto resultaat steeg van -8 ton naar iets minder dan -3 ton.

Adres

Website

BLGG

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.