Home

Achtergrond

BASF Agro

BASF Agro is een divisie van een van ’s werelds grootste chemiebedrijven. De Nederlandse agro-divisie richt zich op de professionele gewasbescherming, met name in de bloembollen, granen, vollegrondsgroente, fruit en uien.

BASF ontwikkelt samen met marktleider Monsanto transgene gewassen. In 2012 moeten de eerste droogtetolerante rassen op de markt komen. BASF wil als chemiereus minder afhankelijk zijn van cyclische verschijnselen en zet daarom fors in op haar divisie Agricultural Solutions. Die produceert zaaigoed en gewasbeschermingsmiddelen, vorig jaar goed voor ongeveer vijf procent van de totale omzet.

BASF hoopt over vijf tot zes jaar een aardappel op de markt te brengen die resistent is tegen phytophthora. De resistentie in het ras Fortuna is tot stand gebracht door genetische modificatie. BASF ziet wel af van verdere investeringen in de ontwikkeling van genetisch gemodificeerde aardappelen Dat is een gevolg van de lange toelatingsprocedure voor het transgene zetmeelras Amflora. BASF wacht al 13 jaar op toelating van de aardappel die alleen het gewenste amylopectine-zetmeel produceert en geen amylose-zetmeel.

Financieel

De agrarische divisie (wereldwijd) droeg 3,4 miljard euro bij aan de omzet van ruim 62 miljard euro voor het moederbedrijf BASF in 2008. De winstbijdrage van de agrarische tak bedroeg 705 miljoen, op de totale BASF-winst van ruim 6,8 miljard.

Adres

BASF Agro
Groningensingel 1
6835 EA Arnhem

Website

BASF Agro

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.