Home

Achtergrond 1 reactie

AzG: te weinig geld naar voedselhulp

Rijke landen geven te weinig geld uit aan voedselhulp voor kinderen jonger dan vijf jaar.

Dat stelt Artsen zonder Grenzen (AzG) in een vandaag gepubliceerd rapport. Volgens de medische hulporganisatie is het beschikbare bedrag nog geen 3 procent van de volgens haar benodigde 8 miljard euro om het sterftecijfer onder jonge kinderen te verlagen.

Volgens AzG wordt een groot deel van de fondsen verspild. Na analyse van de geldstromen bleek dat miljarden euro's aan hulpgeld de labels 'ontwikkeling voedselproductie en voedselveiligheid' of 'noodhulp' krijgen. Daarvan ging slechts 2 procent direct naar het terugdringen van ondervoeding bij kinderen, aldus de organisatie. ,,De Amerikaanse regering bijvoorbeeld verscheept de hulp vanuit Amerika zelf, wat 400 miljoen euro meer kost dan de hulp lokaal in te kopen'', legde Stéphane Doyon van AzG uit.

AzG publiceert het rapport aan de vooravond van de Wereldvoedseltop in Rome, die maandag begint. De organisatie wil dat voedselhulpprogramma's worden verbeterd en de lokale voedselproductie gestimuleerd.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Veel geld blijft aan de strijkstok hangen,laat artsen zonder grenzen ook eens wat aan aan de snelle groei van de bevolking doen,vrouwen in arme landen krijgen vaak veel kinderen,grote gezinnen en voedselschaarste gaan vaak samen,het is dweilen met de kraan aan.De regeringen van arme landen hebben vaak wel geld voor wapens en dure auto,s voor de ministers

Of registreer je om te kunnen reageren.