Home

Achtergrond

Aviko

Aviko is een volle dochter van Royal Cosun, dat in 2002 de resterende 70 procent van de aandelen verwierf. Aviko is actief in de hele aardappelkolom, tot en met het verwerken van restproducten in veevoeders via dochter Duynie. In november 2010 maakte het bekend de handel in frites-aardappelen over te nemen van Agrico. Dat was een besluit waar de Agrico-telers niet blij over waren.

De Aviko Group kent diverse onderdelen, zoals Aviko Potato, Aviko Poland, Rixona en Duynie (veevoeder). Aviko richt zich al jaren op groei, onder meer door overnames.

Aviko neemt ruim 30 procent van de aardappelteelt in Nederland af. Zo’n 2.000 akkerbouwers in Nederland, België en Duitsland leveren aan het bedrijf.

Financieel

De omzet van Aviko ligt rond de 600 miljoen euro. De jaarcijfers van Aviko vormen onderdeel van de resultaten van Royal Cosun en worden niet apart gepubliceerd. Volgens het jaarverslag van Cosun realiseerde Aviko, vooral dankzij de overname van Eurofreeze, een hogere omzet in 2008 maar daalde het bedrijfsresultaat. In 2009 gebeurde iets vergelijkbaars.

Adres

Aviko
Dr. A. Ariënsstraat 28-29
7220 AA Steenderen

Website

Aviko

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.