Home

Achtergrond

Auto rijdt etmaal op dierlijk afval

Voor het eerst heeft een auto 24 uur gereden op dierlijke afvalvetten uit slachthuizen en vetsmelterijen.

Personeelsleden van het Belgische groenestroombedrijf Electrawinds hadden twee jaar lang in hun vrije tijd gesleuteld om de motor geschikt te maken. Ze verbouwden een Audi A4 diesel, die in 1996 deelnam aan de 24 Uren van Francorchamps, tot een groene racewagen. Het wereldrecord is in Moeskroen gevestigd van zaterdag- tot zondagmiddag.

Electrawinds verbrandt dierlijke vetten in haar elektriciteitscentrales in Oostende en Moeskroen. Beide vestigingen samen voorzien 85.000 gezinnen van groene stroom. "We wilden met deze stunt vooral aantonen dat hernieuwbare energie meer is dan alleen windturbines en zonnepanelen'', zegt woordvoerster Marleen Vanhecke van Electrawinds.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.