Home

Achtergrond

Australische dollar is molensteen

De dure, Australische dollar heeft de rundvleesexport in dit land sterk onder druk gezet. Tot en met september was de export nagenoeg gelijk aan die van januari-september 2008: 1,44 miljoen ton. Maar vorig jaar daalde de Australische dollar vanaf toen in waarde, terwijl diezelfde dollar nu juist duurder wordt.

De oktobervergelijking tussen 2008 en 2009 laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Voor één Australische dollar krijg je nu eenderde meer Amerikaanse dollars en eenvijfde meer Japanse yens. En laten dat nou net de twee belangrijkste afzetmarkten voor Australie zijn.

De dure, Australische dollar gaat de export voorlopig in de weg zitten. De Australische export gaat afnemen.

prognose:

minder export

Of registreer je om te kunnen reageren.