Home

Achtergrond 2 reacties

Arla verhoogt melkprijs nogmaals met 1,34 cent/kilo

Arla Foods krikt de melkprijs met ingang van 30 november op met 1,34 cent per kilo.

Volgens het concern ontwikkelt met name de industriële zuivelmarkt zich positief. Voor wat betreft de afzet aan de consument, ofwel de detailhandelsmarkt, is er daarentegen nog geen reden tot juichen, zo waarschuwen bestuur en directie voor eventuele euforie.

Het is desondanks de tweede keer binnen twee maanden dat Arla het uitbetalingsniveau verhoogt. Op 5 oktober deed de Deens/Zweedse melkverwerker er ook 1,34 cent bij. De melkprijs komt door de nieuwe verhoging op 30,8 cent per kilo. Deze prijs is de prijs die een leverancier krijgt met een jaarlijkse melkplas van 5 miljoen kilo en derhalve eerder indicatie dan reëele prijs. Bovendien was de prijs in oktober de facto hoger door de seizoenstoeslag die in de lopende maand november niet wordt uitgekeerd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Melkproducent.

  De Nederlandse Melkveehouders zijn echte boffers zij krijgen de Hoofdprijs!!!

 • no-profile-image

  Landman

  <>

  Basis is 192,3
  Kwaliteitstoeslag 5.8
  (celgetal <200 kim <30 sporen vrij etc)

  Verwachtte nabetaling 14,9 DEZE IS DUS NIET ZEKER
  Onafhankelijke ophalen,dus xtra tank 2
  Logistiek voordeel, geld voor alles voorbij de 5.5 miljoen.

  dus, maar toch het stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.