Home

Achtergrond

Arla Nederland

De Europese zuivelreus Arla Foods heeft sinds 2009 vaste voet aan de grond in Nederland gekregen. Het bedrijf nam de hypermoderne fabriek van Friesland Foods Fresh in Nijkerk over, een gevolg van de mededigingseisen die de EU aan de fusie van Friesland Foods en Campina stelde.

Arla is nu de nummer 2 in dagverse zuivel, en heeft een licentie om 10 jaar het merk Friesche Vlag te voeren. Arla krijgt gegarandeerd tot 1 januari 2017 jaarlijks 1,2 miljard kilo melk van FrieslandCampina. Het bedrijf wil groeien en experimenteerde daarom met andere melkstromen. Het betrok een tijdland ondermelk uit Denemarken gewone melk van DOC in Hoogeveen. Het betrekt sinds begin 2010 biologische melk van leverancierscoöperatie EKO Holland.

Arla hanteert een tamelijk agressieve marketingstrategie in het verssegment in Nederland en met succes. Het wint marktaandeel, vooral ten koste van de kleinere producenten, zoals Katshaar en Vecozuivel, maar het is ook succesvol in de strijd tegen FrieslandCampina.

Financieel

De omzet van Arla Foods (totaal) was in 2009 6,2 miljard euro. De winst steeg naar 131 miljoen euro.

Adres

Arla Nederland
Gildenstraat 30
3861 RG Nijkerk

Website

Arla Nederland

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.