Home

Achtergrond

Animo griepprikken hoger

Van de Nederlanders die in de risicogroep vallen om zich te laten inenten tegen de Mexicaanse griep, laat naar verwachting 80 procent zich ook daadwerkelijk prikken de komende weken.

Dat zei een woordvoerder van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) vrijdag naar aanleiding van berichtgeving daarover in De Telegraaf.

Het NHG merkt dat het animo voor de seizoensgriepprik dit jaar hoger is. Normaal ligt het percentage rond de 70 tot 75 procent. Het huisartsengenootschap verwacht dat het animo voor de Mexicaanse griepprik ongeveer net zo hoog zal liggen. ,,Zo niet iets hoger.'' Het NHG schat daarom dat ongeveer 80 procent zich zal laten inenten.

Grofweg komt iedereen die jaarlijks de reguliere griepprik krijgt, ook in aanmerking voor vaccinatie tegen de Mexicaanse griep.

Het NHG en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) hebben er meerdere malen bij de huisartsen op aangedrongen echt alleen die mensen te vaccineren die in de risicogroep vallen, om een tekort aan vaccins te voorkomen.

"Bovendien is het oncollegiaal'', aldus de NHG. Huisartsen die zich niet aan de taakopdracht houden, duperen hun collega's omdat die vragen kunnen krijgen van patiënten waarom zij geen uitzondering willen maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.