Home

Achtergrond 4 reacties

Angst voor griep stuwt knoflookprijs

Chinese groothandelsprijzen voor knoflook zijn de afgelopen weken fors opgelopen.

Sommige bronnen melden prijsstijgingen die tot 40 keer de prijs van vorig jaar overtreffen. Toen liep knoflook helemaal niet door de grote productie in het land. De oorzaak van de huidige enorme prijsstijging moet gezocht worden in de angst bij burgers voor het H1N1-virus (Mexicaanse groep). Een school kocht 200 kilo knoflook omdat 15 gram per dag een bescherming zou bieden tegen griepvirussen en mogelijk ook de Mexicaanse griep.

China is een belangrijke leverancier van knoflook in de wereld. De vraag is in veel delen van de wereld opgelopen door de griepangst.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Je hebt gelijk boerke, uien zuiveren het bloed en geven afweer tegen allerhande belagers van onze gezondheid. Zélf eet ik vaak een rauwe ui om het bloed gezond te houden en ook tegen maag- en darmparasieten helpt een rauwe ui erg goed. Je gaat er ook veel minder van stinken dan van knoflook. De uiensector zou hiermee aan de weg moeten timmeren want het zou juist prima zijn als veel meer mensen dagelijks een rauwe ui zouden eten. Bijvoorbeeld in plaats van die, van kleur-geur-en smaakstoffen vergeven, drinksoepen. Dus voortaan luidt de slogan: "VIER UUR LUI, SCHIL EN EET EEN UI!"

 • no-profile-image

  gaston

  Mij leidt je niet om de tuin, ik eet dagelijks een ajuin

 • no-profile-image

  boerke

  Snap niet dat de uienprijzen nog niet reageren. Iedere niet gevaccineerde kan zich met uien eten ook beter beschermen tegen het virus maar kennelijk is dit nauwelijks bekend, of vindt men het niet erg om de griep te krijgen

 • no-profile-image

  eric

  Ik zal je wat vertellen het schijnt dat zelfs aardappelen je een veel betere afweer geven als je er maar 3 keer per week eet!

Of registreer je om te kunnen reageren.