Home

Achtergrond 1 reactie

Amaryllis komt goed uit de bus

Op de bloemenveiling scoorde Amaryllis vorige week eindelijk weer eens een gemiddelde prijs van (ruim) boven de 1 euro.

De laatste keer dat die magische grens doorbroken werd, met uitzondering van twee weken eind juli, is bijna een jaar geleden. Vorig jaar in dezelfde week werd nog een magere 80 cent genoteerd. Het feit dat het aanbod 10 procent minder is stemt hoopvol op een mooie voortzetting van de aanloop naar de Amaryllisfeestmaand december.

Bij FloraHolland Naaldwijk was de aanvoer van 283.000 stelen 15 procent minder dan dat er vorig jaar voor de klok kwamen. Dit had zeker invloed op de prijzen. Al drie weken zit deze ruim boven vorig jaar. Niet alleen de zware kwaliteit wordt goed betaald, maar ook de lichtere sorteringen vinden gretig aftrek.

FloraHolland Aalsmeer kende een spectaculaire prijsvorming in de veilgroep Amaryllis. De aanvoer was met 276 karren ruim hoger dan verleden jaar toen er 249 stonden. Vanaf woensdag waren het met name de lichte sorteringen en twee en drie koppers die enorm in prijs stegen. In het tweede deel van de week werd er geen tak Amaryllis meer onder de euro geveild.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    amaryllis

    Er staan geen meter minder amaryllis dit betekent dat de piek hoger wordt. Als dan de prijs maar goed blijft.

Of registreer je om te kunnen reageren.