Home

Achtergrond

Alimentatie 'over de grens' moet beter

De mogelijkheden om alimentatie voor een gemeenschappelijk kind te innen van een ex-partner die naar het buitenland is vertrokken, moeten worden verbeterd.

Vertegenwoordigers van meer dan veertig staten en de EU komen vanaf vandaag een week lang in Den Haag bijeen om zich over het probleem te buigen.

"Als ouders in verschillende landen leven, kunnen grote problemen ontstaan voor afhankelijke personen, meestal moeders en hun kinderen, om de financiële steun te krijgen waar zij recht op hebben'', aldus William Duncan, plaatsvervangend secretaris-generaal van de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht die de conferentie organiseert. Het gaat om een problematiek waarin wereldwijd miljarden euro's omgaan.

In het kader van de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht is reeds een internationaal verdrag gesloten dat het probleem moet helpen oplossen. Tijdens de conferentie in Den Haag moeten betere concrete procedures voor de uitvoering ervan worden afgesproken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.