Home

Achtergrond

Akkoord over bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard

Tuinders bij Barendrecht en Ridderkerk maken versneld plaats voor het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard.

Gemeenten, ministeries en de provincie Zuid-Holland hebben vandaag de afspraken daarover ondertekend. Het nieuwe Ridderkerkse bedrijventerrein moet de al aanwezige agrarische en logistieke bedrijvigheid in de omgeving versterken.

Nieuw Reijerwaard is met het westelijk havengebied aan de Dordtse Kil het alternatief voor een bedrijventerrein in de Hoeksche Waard. Na jaren dubben besloot het kabinet in elk geval tot 2020 geen uitbreiding toe te staan in de Hoeksche Waard, een gebied dat ook nationaal landschap is. Er was een bedrijventerrein van 120 hectare voorzien voor de uitdijende Rotterdamse haven.

De provincie Zuid-Holland en Ridderkerk hebben bedongen dat Bolnes-Zuid nu geen bedrijventerrein wordt, maar deel wordt van de groene bufferzone rond Ridderkerk. Het ministerie van Economische Zaken draagt maximaal 11 miljoen euro bij voor de realisatie van Nieuw Reijerwaard, de provincie 9 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.