Home

Achtergrond 1 reactie

Akkerrand wordt interessant

Akkerbouwers in Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland werken er al mee.

Randen vol bloeiende planten langs de akkers die een uitstekend leefgebied vormen voor natuurlijke vijanden van luizen, rupsen en andere plaaginsecten. Andere provincies volgen en komen met geld over de brug om akkerranden te stimuleren. Daardoor worden akkerranden ook steeds meer financieel aantrekkelijk.

Het mes snijdt aan meerdere kanten: boeren kunnen zo het gebruik van bestrijdingsmiddelen verminderen, burgers waarderen de bloemenranden en vogels zijn er dol op. Het is een van de onderwerpen die aan bod komt tijdens de forumdiscussies in Hardenberg.

Daar organiseert de beurs in Hardenberg in samenwerking met TerraNext voorafgaand aan elke beursdag een discussie met kopstukken uit de akkerbouw, agribusiness, overheid en milieuorganisaties.

Dinsdag 17 november 2009 staat de vraag "Bloemenranden: een lust of een last" centraal. Woensdag 18 november 2009 is de stelling "Overheid werkt contraproductief" en donderdag 19 november is het onderwerp: gewasbescherming en bestaande en nieuwe teelttechnieken.

De bijeenkomsten beginnen om 10 uur en u kunt aansluitend de beurs bezoeken. Deelname kost 60 euro en telt mee voor verlenging van de spuitlicentie. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij info@terranext.nl.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    jos litjens

    bloemrijke akkerranden hebben totaal geen meerwaarde. als buurman van een van de deelnemers spreek ik uit ervaring . er staan brandnetels,zuuring,melde en nog meer van dat soort onkruit,waardoor ik juist meer bestrijdings middel moet gebruiken om mijn perceel schoon te houden . het gaat de deelnemers puur uit het economis gewin en nergens anders om ( wie geeft ze ongelijk) een vriend van mij is al ruim 25 jaar loonspuiter hij zecht waar ik al 25 jaar mee bezig ben om van het land te krijgen gaan we nu zaaien . ik vind dit harstike beklopt

Of registreer je om te kunnen reageren.