Home

Achtergrond 3 reacties

Aigner verdeelt 750 miljoen euro uit regeerakkoord

Duitse melkveehouders met permanent graslandareaal krijgen volgend jaar en het jaar daarop een premie van 37 euro per hectare en 20 euro per koe.

Dat heeft landbouwminister Aigner gisteren uit de doeken gedaan bij de presentatie van het hulppakket voor de agrarische sector, dat bij de vorming van de nieuwe regering-Merkel werd aangekondigd.

Het pakket omvat 750 miljoen euro, waarvan 500 miljoen euro is bestemd voor de melkveehouderij via een ’Grünlandmilchpaket’. 200 miljoen euro wordt besteed aan verlichting van de financiële lasten van de agrarische ongevallenverzekering. De resterende 50 miljoen euro is bestemd voor het verhelpen van de liquiditeitscrisis waarin veel boeren terecht zijn gekomen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Veehouder

  Als dit niet in Nederland ook gebeurt is het concurentievervalsing, dus Gerda kom op met dat geld

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Beste Veehouder, uit Ergens. Het Ministerie van LNV is nog aan het nadenken hoe zij de Koek verdelen moeten. In Duitsland is het nu zo dat de Graslandboeren echte Boffers zijn!!!...

 • no-profile-image

  milchbauer

  tja liebe kollegen und wieder mal scheisse von unserer regierung!!!!
  geld für grünlandbauern die nicht in der lage sind zu wirtschaften unglaublich
  unverschämt !!
  fahren sie doch mal in die eifel alles (natürlich gibt es ausnahmen) betriebe die vor 30 oder 40 jahre aufgebaut worden sind und sich seitdem nicht mehr verändert haben !! und jetzt nach geld schreien lasst sie besser bankrot gehen dann haben wir die die sich immer weiterentwickelt haben und investiert haben auch eine reale chance zu überleben !!!

  gruss milchbauer

Of registreer je om te kunnen reageren.