Home

Achtergrond 7 reacties

Agrifirm wint BoerderijBusiness Top100

Agrifirm is het meest toonaangevende agribusiness-bedrijf in Nederland. De coöperatie is daarmee winnaar van de Boerderij Business Top 100 in 2009.

De verklaring van de toppositie die Agrifirm in de ranglijst heeft behaald is simpel. Het bedrijf is een van de allergrootste spelers in de markt. Op omzet, een van de zeven basisfactoren die voor het samenstellen van de lijst zijn gebruikt, haalt het plaats 8. Ook op de andere zwaarwegende factor imago doet het bedrijf het met plaats 9 heel erg goed. Met name de betrouwbaarheid van Agrifirm wordt geprezen. Maar het bedrijf wordt ook sympathiek en deskundig bevonden. Koppel daaraan een 31ste plaats op groei, een 34ste stek op duurzaamheid en een hoge plek is gewaarborgd. Gek element in de waardering van Agrifirm is plek 101 op de factor innovatie.

Lees meer over de ranking van Agrifirm.

Top drie

Na Agrifirm staat Boerenbond Deurne op de tweede plek in de ranglijst van meest toonaangevende agribusinessbedrijven. Dit bedrijf scoort goed op groei, omzet en imago. Rabobank behaalt de derde plek met hoge scores op omzet en duurzaamheid. Grootmachten Vion Food Group en FrieslandCampina zijn geëindigd op plaats 22 en 24.

Bekijk de volledige Boerderij Business Top100.

Unieke lijst

De Boerderij Business Top100 is een unieke lijst. Naast omzet, innovatie en duurzaamheid telt ook het imago voor een belangrijk deel mee. Boeren konden de genomineerde bedrijven 9 weken lang online op www.boerderij.nl beoordelen. Duizenden boeren gaven gehoor aan deze mogelijkheid. Daardoor is het imago bij de boer op een betrouwbare manier meegenomen in de score.

Meer weten over de totstandkoming van de Boerderij Business Top100?

Foto

Karin Oonk-Nooren

Laatste reacties

 • no-profile-image

  karel

  Wat een onzin die lijst, zegt helemaal niets over de bedrijven die erin staan. Wederom een bewijs dat Boierderij nog verder weggezakt is dan we al wisten.

 • no-profile-image

  Rogier

  Logsich dat Agrifirm wint is de grootste adverteerder bij Boerderin, kortom doorgestoken kaart

 • no-profile-image

  biggenfokkertje

  Plaats 22 voor VION is een zeer hoge plaats voor dit bedrijf, dat zich bepaald niet als toonaangevend kan bestempelen. beter als een stug, log, arrogante, inkooporganisatie die meer bezig is om de primaire sector uit te knijpen (gesteund door ZLTO boerengeld) dan ervoor te zorgen dat er betere vermarkting van een veilig, lekker stuk mals vlees is.

 • no-profile-image

  d

  erg mooi

 • no-profile-image

  peter de jonge

  Boerderij doet dit alleen maar om adverteerders te kietelen. Lekker, ga door, kietel mij nog maar een poosje..... Hou de lezers maar lekekr voor de gek

 • no-profile-image

  Gefrusteerde lezer

  Wat een onzin allemaal, op dit soort zaken geven enkel en alleen mensen een reactie die of tevreden zijn of niet. Dit heeft totaal niks te maken met zaken doen met dergelijke bedrijven. Bijvoorbeeld in de aardappel- en slachterijsector zijn een aantal kleinere be- en verwerkers totaal niet genoemd. Vaak zijn dit wel de bedrijven die zich staande moeten houden tussen de grootmachten, maar er wel in slagen hun bedrijf te ontwikkelen. Denk dat daar eens aandacht aan besteed moet worden. En zoals een eerdere reactie, ik denk dat boerderij aan alle beoordelingscriteria een extra kolom bijgevoegd heeft, nl. adverteerderskosten. Hoe meer betaald is, hoe hoger de ranking. Dit is trouwens hetzelfde verhaal als ooit met de vergelijkingen van de uitbetalingsprijzen van pootgoed, een keer en nooit meer. De betreffende bedrijven werken niet meer mee!

  Boerderij, zorg voor een goed vakbklad misschien wel een keer per 14 dagen. Kunnen de abonnementprijzen meteen halveren.....

 • no-profile-image

  Jeffrey

  complete waanzin, die lijst. Ze zorgen er wel voor dat grote adverteerders hoog in de lijst staan, om ze zodoende een veer in de .... te steken. Boerderij is zichzelf uit de markt aan het prijzen tov andere bladen, mede ook door de absurd hoge prijs van ruim 350 euro per jaar.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.