Home

Achtergrond

Afrika boycot klimaattop Barcelona

De Afrikaanse landen hebben de tweede dag van de klimaatconferentie in Barcelona dinsdag aan zich voorbij laten gaan.

Ze bleven weg, omdat ze vinden dat westerse landen de uitstoot van broeikasgassen niet ver genoeg willen terugdringen. Door de boycot moesten enkele bijeenkomsten worden afgelast.

"Afrika gelooft dat de andere groepen de gesprekken niet serieus genoeg nemen'', zei de Congolese afgevaardigde Kabeya Tshikuku. De landen in Afrika zeggen het hardst te worden getroffen door de opwarming van de aarde. Het tekort aan water kan toenemen, waardoor meer Afrikanen honger zouden lijden.

In Barcelona wordt deze week de laatste onderhandelingsronde van de VN voor de wereldklimaattop in Kopenhagen gehouden. Regeringsvertegenwoordigers uit de hele wereld buigen zich over alle ontwerpen voor het geplande klimaatakkoord dat in december in de hoofdstad van Denemarken moet worden gesloten. Dat verdrag moet het Kyoto-protocol uit 1997 opvolgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.