Home

Achtergrond

Advies: kinderen tot en met 4 jaar inenten

Kinderen van zes maanden tot en met vier jaar oud moeten worden ingeënt tegen de Mexicaanse griep.

Dat heeft de Gezondheidsraad maandag geadviseerd aan minister Ab Klink (Volksgezondheid). Kinderen tot twee jaar moeten daarbij voorrang krijgen. Voor de huisgenoten van kinderen tot en met vijf maanden is het ook verstandig zich te laten vaccineren.

De Gezondheidsraad adviseert inenting tot en met vier jaar, omdat kinderen in die leeftijd risico lopen op schade aan de longen als ze moeten worden beademd. Voor oudere kinderen is inenting niet nodig, omdat ze veel minder snel met de griep in het ziekenhuis belanden.

De Gezondheidsraad adviseert vrouwen die langer dan vier maanden zwanger zijn, zich te laten inenten omdat zij tijdens de zwangerschap moeilijker ademhalen. Tot nu toe had de raad alleen gezegd dat vaccins voor hen beschikbaar moesten zijn.

De raad houdt het ook op twee prikken. Deze bieden optimale bescherming voor de risicogroepen, zei voorzitter van de Gezondheidsraad, André Knottnerus maandag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.