Home

Achtergrond 11 reacties

Actiegroepen vervangen term bio-industrie

Dierenbeschermings- en milieuorganisaties vinden dat het woord bio-industrie verkeerde associaties oproept.

Burgers blijken niet goed het verschil tussen de biologische veehouderij en de zogeheten bio-industrie, de intensieve veehouderij, te weten, waardoor verwarring ontstaat. Veertien organisaties schaffen het gebruik van de term daarom per direct af. Voortaan wordt de intensieve veehouderij door deze organisaties aangeduid met vee-industrie. De actie is een initiatief van Varkens in Nood en Wakker Dier en wordt onder andere gesteund door de Dierenbescherming en Milieudefensie. Volgens de initiatiefnemers steunen ook verschillen politieke partijen de naamswijziging.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  auga

  heel blij ben ik hiermee. want vooral hier in Belgie is verwarring omdat men diervriendelijk biologisch vlees bio-vlees noemt. ook vind ik het fantastisch dat het AGD nu zo'n gevarieerd aanbod heeft van nieuws en respondenten de kans geeft om snel en duidelijk te reageren. hulde AGD! Dit missen wij in Belgie.

 • no-profile-image

  vee

  Leen, je bent me voor. Maffia vindt ik echter een geuzennaam voor lieden die niets presteren. Dierextremisten of extreme dierradicalen, nou ja daar komen we vast wel uit. We bedoelen hetzelfde.

 • no-profile-image

  what is

  Noem ze ´´boerenhaters´´. want jullie denken toch aat ze dat doen ?

 • no-profile-image

  overgevoelig en gek

  Dat ben ik niet met Gert.Dr. eens. Het gaat volgens mij bij die luitjes over de MANIER WAAROP dieren worden gehouden.

 • no-profile-image

  Leen

  En wij vervangen de term "Dierenbeschermings- en milieuorganisaties" door MILIEUMAFFIA. Veel te verwarrend al die namen.

 • no-profile-image

  Marga Jansen

  Het is duidelijk dat er "mensen" rondlopen die dieren beschouwen als straatvuil. Gelukkig weten we van hen dat ze iedereen knettergek vinden en iedereen die een andere mening heeft dan wat zij goedkeuren "maffia"noemen. Dat zijn vast die aanhangers van die groep met een leider met een blonde kuif. Overslaan die reacties en negeren. Prima idee om de naam te wijzigen. Mensen hebben er heel wat voor over om eerlijk voedsel te kopen. De angst dat je door een etiket misleid wordt is inderdaad heel groot, dan worden bio-producten gekocht in plaats van biologische. Nu ik er over nadenk. Een zeer goed idee.

 • no-profile-image

  overgevoelig en gek

  Ja, alles voor de duidelijkheid, daar is iedereen bij gebaat. Stel je voor dat de consument zou kiezen voor biologisch als ze eigenlijk uit de bio industrie willen eten.

 • no-profile-image

  down under

  What's in a name? Burgers (lees consumenten) zijn maar in één ding geïntereseerd; goedkoop voedsel. Als deze 14 clubjes hun boodschap niet kunnen overbrengen gooien ze het over een andere boeg en veranderen hun termeologie, om maar weer eens in de media te kunnen verschijnen, in de hoop dat hun ideologichse dogma's nu meer aanhangers zal vinden.

 • no-profile-image

  gert

  De achterliggende gedachte van deze organisaties is, dat de boer geen geld mag verdienen aan het houden van dieren.

 • no-profile-image

  herkauwer

  De enige mensen hier met hersens in hun hoofd zijn Gert en Overgevoelig en Gek. Leen en die Veeindustrieel staan op de nominatie om aangeklaagd te worden wegens het aanzetten tot ongestuctureerde haat en Down Undertje....Jij moet een cursus ABN nemen.

 • no-profile-image

  Leen

  Ik wil gevangenisstraf mèt verlof!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.