Home

Achtergrond

Actiegroep tegen Britse biggeninvoer

De Britse organisatie voor dierenwelzijn Compassion in World Farming (CiWF) heeft gewaarschuwd dat veehandelaren overwegen om biggen uit Nederland, België of Frankrijk naar Britse afnemers te transporteren.

Tegelijk trekt de organisatie aan de bel over plannen om levend vee per passagiersveerboot te vervoeren vanuit Britse havens naar Frankrijk. De directe aanleiding voor de waarschuwing is de aankondiging van rederij Celtic Link Ferries om vrachtwagens met levend vee toe te laten op haar diensten tussen Portsmouth en Frankrijk. "Celtic is daarmee de eerste passagiersdienst sinds 1994 die meedoet aan deze onmenselijke handel", aldus CiWF. De actiegroep meldt daarbij dat nu ook NorfolkLine wil beginnen met het vervoer van levend vee vanuit Felixstowe.

Volgens de organisatie is er een zee van bewijzen dat dieren tijdens deze lange reizen lijden. Vooral vanwege de vele protesten tegen de handel in levend vee hebben alle andere rederijen met diensten vanuit Groot-Brittannië juist al jaren geleden besloten dergelijk vervoer niet meer toe te laten. CiWF grijpt de gelegenheid aan ook te waarschuwen tegen de vermeende biggenhandel. Berichten daarover circuleren al maandenlang maar tot nu toe lijkt er nog geen transport van gespeende varkens te zijn geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.