Home

Achtergrond

Achterdocht over Herculesramp blijft

Bij nabestaanden en overlevenden overheerst ruim dertien jaar na de Herculesramp nog steeds achterdocht over de oorzaak en het verloop van de reddingsoperatie.

Bestuurslid Wim Kossink van de Stichting Herculesramp 1996 heeft dat vandaag gezegd bij de presentatie van het boek Vergeten Ramp, dat journalist Hans Matheeuwsen over het ongeluk heeft geschreven.

Naar aanleiding van de publicatie van het boek heeft de stichting het ministerie van Defensie gevraagd om een nieuw, onafhankelijk onderzoek. Kossink noemde een onderzoek door de Onderzoeksraad voor Veiligheid van mr. Pieter van Vollenhoven als optie.

De Herculesramp kostte op 15 juli 1996 34 inzittenden het leven. Hulpverleners wisten niet dat het Fanfarekorps der Koninklijke Landmacht aan boord van het vliegtuig was. De slachtoffers werden pas meer dan twintig minuten na de crash ontdekt. De schuldvraag kreeg zelfs na meer dan twintig onderzoeken geen duidelijk antwoord.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.