Home

Achtergrond 2 reacties

Acht miljoen subsidie voor waterideeën

Staatssecretaris Tineke Huzinga (Verkeer en Waterstaat) stelt 8 miljoen euro subsidie beschikbaar voor vernieuwende ideeën op watergebied.

Dit maakte zij bekend op de zogeheten Innovatie-estafette op voormalig vliegkamp Valkenburg bij Den Haag. De klimaatverandering mist haar uitwerking niet op de waterhuishouding. Maar wie weet hoe met de effecten daarvan om te gaan, kan zich vanaf eind 2009 melden. Een voorbeeld is een plan om flexibeler gebruik te maken van de beschikbare hoeveelheid zoet water. Dat kan door een gewas te ontwikkelen dat zout in plaats van zoet water gebruikt.

Een ander idee is de ontwikkeling van milieuvriendelijke medicijnen, om te voorkomen dat medicijnenresten in het afvalwater terechtkomen. Ook goede ideeën op het gebied van woningbouw zijn welkom. ”Juist nu moeten we in Nederland tijd, kennis en geld durven investeren in innovaties zoals deze”, stelt Huizinga.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  De riooloverstorten afsluiten ,krijgen we nog schoner water

 • no-profile-image

  johan kuilboer

  weet niet of dit er al is
  maar maak bij alle woningen waar mogelijk een vuil water tank +/- 2 kub
  dit bespaart er veel schoon drink water


  vr gr johan

Of registreer je om te kunnen reageren.