Home

Achtergrond

Aanvulling op Trimble navigatiesysteem

Het elektronicabedrijf TBP Electronics heeft een aanvulling op het Trimble GPS-navigatiesysteem ontwikkeld in opdracht van mechanisatiebedrijf MCF in Stad aan 't Haringvliet.

De aanvulling GPS-Assistant verbetert volgens beide bedrijven de efficiëntie van arbeidsintensieve landbewerkingen, zoals ploegen en wieden. Het systeem is gebruiksvriendelijk, zegt systeemontwikkelaar Corné Grinwis van TBP. "Bovendien kunnen gegevens van maximaal vijf werktuigen worden ingevoerd, zodat dat niet opnieuw hoeft te gebeuren als de boer van werktuig wisselt."

Het systeem werkt met een nauwkeurigheid van 2 centimeter, zegt Grinwis. "De nauwkeurigheid is wel afhankelijk van de afstand tot het grondstation." De aanvulling kost 3.500 euro, zegt directeur Hans van der Hoek van Mechanisatie Centrum Flakkee. "De besparing kan oplopen naar 225 euro per hectare. Het onkruid wieden kan sneller. En bij het ploegen krijg je een mooier zaaibed als de ruggen recht liggen. Ik heb TBP opdracht gegeven voor de ontwikkeling van de GPS-Assistant vanwege vragen uit de markt."

Of registreer je om te kunnen reageren.