Home

Achtergrond 2 reacties

AB Foods

Associated British Foods is een grote voedingsproducent, die in de agrarische sector vooral bekend is via de suikertak Britsh Sugar.

AB Foods kent vier bedrijfsonderdelen. Naast Suiker zijn dat Kruidenierswaren, Ingrediënten en Retail.

British Sugar is de enige verwerker van de Britse suikerbieten. In Europa produceert het bedrijf ruim 1 miljoen ton suiker in het Verenigd Koninkrijk en 800.000 ton in Spanje.

In China verwerkt Britsh Sugar zowel riet als bieten en is de productie snel toegenomen naar zo'n 850.000 ton op jaarbasis. Dankzij het meerderheidsaandeel dat AB Foods in 2006 nam in de Afrikaanse suikerproducent Illovo is het nu ook actief op dat continent. De jaarlijkse productie van Illovo (zes landen) is 1,9 miljoen ton suiker.

AB Foods nam in 2009 na goedkeuring van de autoriteiten het Spaanse Azucarera Ebro helemaal over. De Britten verkochten later in het jaar de Poolse suikeractiviteiten BSO-Polska aan Pfeifer & Langen.

Financieel

AB Foods realiseerde in boekjaar 2009/2010 een omzet van 10,2 miljard pond ( 12,3 miljard euro, koers nov 2010). De winst kwam uit op 763 miljoen pond, bijna 900 miljoen euro.

Adres

Associated British Foods
10 Grosvenor Street
Londen
W1K4QY
Verenigd Koninkrijk

Website

AB Foods

Beurskoers AB Foods

Volg de actuele ontwikkeling van AB Foods op de beurs in Londen.

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Juanita34Stein

    Following my analysis, millions of people all over the world get the no-profile-image

    Smith

    Whether you need to identify an unknown mobile, unlisted or landline telephone number, a visit to the website of a good <a href='<>'>phone number lookup</a> directory is going to set you straight in terms of getting a name and address in connection with unknown numbers. I'm trying to tell you.

Of registreer je om te kunnen reageren.