Home

Achtergrond 1 reactie

500.000 ton graan in tweede week interventie

In de tweede week van de interventie, van 9 tot en met 15 november, is 527.054 ton graan aangeboden.

Daarvan is 24.680 ton tarwe en 502.374 ton gerst. Dat meldt het Productschap Akkerbouw. Opmerkelijk is dat er nog geen gerst ter interventie is aangeboden in Roemenië en Bulgarije, terwijl de autoriteiten noteringen melden aan de Commissie onder de interventieprijs van € 101,77 per ton.

De totale graaninterventie van 2009 komt op 1.456.496 ton graan. Gerst heeft daarin het grootste aandeel. Vooral Frankrijk en Duitsland hebben gerst aangeboden. De interventieregeling voor gerst vindt dit jaar voor het laatst plaats. De interventie voor tarwe gaat onder voorwaarden nog wel door.

Kelly Lubbers

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    En maar conferenties houden over voedselschaarste en honger in de wereld,terwijl we in de EU het graan nog niet aan de straatstenen kwijt kunnen

Of registreer je om te kunnen reageren.