Home

Achtergrond 6 reacties

500 schapen op weg naar abattoir verongelukt

Meer dan vijfhonderd schapen zijn vrijdag dodelijk verongelukt, toen de vrachtauto die ze naar het slachthuis bracht tegen de vangrail reed in het zuidoosten van Australië.

In de truck zaten 750 schapen, berichtten Australische media.

Een politiewoordvoerder van de deelstaat Victoria liet weten dat de truck na de botsing kantelde en nog honderd meter was doorgegleden. De weg lag bezaaid met lijdende dieren. "Het is erg moeilijk om rond te lopen en ze af te maken'', aldus de woordvoerder. De chauffeur kwam er met lichte verwondingen van af.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Moeten we nu echt overal een mening over hebben? De sensatiepers meldt wat over schapentransport in het schapenland bij uitstek en vervolgens worden er allerlei onzinreacties op los gelaten. Laten we hopen dat het dierenleed snel verholpen wordt, zonder verdere veroordelingen van wie of wat. Ongelukken gebeuren nu eenmaal. Hoe goed je jezelf ook indekt.

 • no-profile-image

  arm verdrietig

  Hoe bedoel je dierwaardig transport. Kan Thieme even overvliegen voor aktie. Blij dat zulke aantal in Nederland niet vervoerd mogen worden.

 • no-profile-image

  Pieter Bloem

  These are not double deck trucks but four deck units for sheep two deck for cattle

 • no-profile-image

  JP

  Moeilijk ja om er tussen te lopen, maar denk niet aan jezelf meneer woordvoerder. Doe het zo snel mogelijk, om die arme beesten uit hun lijden te verlossen!

 • no-profile-image

  Sylvia

  Ik snap de relatie tussen het verongelukken en de aantallen dieren niet. Een groot vliegtuig is minder menswaardig dan een klein vliegtuig? Het verongelukken op zich is al beroerd genoeg, denk eens aan de chauffeur die die chaos om zich heen heeft, die zal zich, als ie het normaal overleeft heeft, echt wel beroerd voelen bij die aanblik hoor. Blijft gewoon een rotongeluk maar heeft niks met de manier van vervoeren te maken.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Schapen misschien niet, hoewel ik wel mudvolle dubbeldekstrailers met blaters op de weg zie. Probeer maar te tellen hoeveel er daar in zitten! En wat te denken van omslaande vrachtwagens met runderen, varkens of kippen. Met enige regelmaat op journaal of in de krant te zien!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.